Skip to main content

make over barang terpakai tin

ini bekas isi nasi atau bubur yg selalu org cina zaman dulu2 suka bawa...rasanya nyonya yg tua2 masih lagi ada yg guna bekas ni sebb dlm dia ada 2 tingkat blh isi lauk dan nasi..kali ini saya cuba untuk bermain dengan warna lagi..warna yg jarang sekali org guna untuk buat base decaupage saja nak tengok hasilnnya..warna biru turquoise..sekarang kan trend cat rumah bhgian dlm warna ni macam selalu duk tgk deco bersama eric tu saya pun cuba adaptasi pada tin bekal dan biskut ni...
Tin biskut dan bekas makan ni dah lama saya decaupagekan dari bln lepas..byk juga projek yg saya buat bln lepas cuma tggu giliran nak wat n3 je.. tin biskut ni ambil kt rmh mak bln lepas..

P/s: bercakap tentang emak sebenarnya saya tengah risaukan emak yg juga tak sihat di kg kena demam juga..adik saya yg tinggal berhampiran dgn emak pun suami isteri demam..selalunya dia lah yg saya harapkan dapat tgkkan emak..tambah merisaukan saya emak ada atshma dan adik saya pula pregnant 3 month harap semuanya pulih seperti sediakala..saya nak balik mggu lepas aleya dan aiman pulak x sihat..today plk faaiz dan aiman ada exam..sampai jumaat saya hanya dpt call hr2 tanya keadaan mereka..adik saya yg lelaki ddk di selayang pun mggu ni shja dah 2 kali balik jeguk emak..tgh2 nlm sampai bwk anak kcl dia..saya di sini x putus mendoakan kesihatan mereka..plan saya insyaallah jumaat ni kalau x de apa aral saya akn blk ziarah emak dan adik saya..saya buat n3 deco no pun x nak terlampau stress sgt memikirkan dugaan ni my mind need a rest..alhamdulillah zikir dpt menenangkan hati..saya tak fikir yg negetif..itu kelemahan diri saya suka fikir yg buruk2 dulu...saya cuba untuk lebih berfikiran positif dan yakin sepenuh pada ALLAH..hanya padamu ya allah aku berserah dan memohon pertolongan..

”Dan carilah apa-apa yang dikurniakan Allah kepada(kebahagiaan) akhirat dan janganlah kamu melupakan kebahagian dari(nikmat) dunia dan berbuat baiklah sebagaimana Allah berbuat baik terhadapMu” (Al-Qasas:77)

Comments

  1. salam kak ina...
    canteknye munge2 tu..mmg kreatif betol la akak ni..rasa x saba plak nk g jenjalan uma akak bile balik sana..br dpt tgk betol2 dpn mate...:)

    ReplyDelete
  2. semoga semuanya di dalam lindungan Allah , mudah2an cpt sembuh semuanya

    ReplyDelete
  3. Salam Lina.

    Byk betul benda yang lina dah make over. Akak baru wat pelita dan kaki mesin saje.

    ReplyDelete
  4. salam kak..
    kreatif sungguh la akak.. yang pasti hasilnya cantik! bunga tu pun sweet..

    ReplyDelete
  5. cantik waner tu.... kita suka biru turquoise..... hasil pun menarik...

    ReplyDelete
  6. cantik nya....bila la saya boleh buat? guru tak ade ni!!! (sedang membongkar2 barang2 lama yang tersorok2 di merta2 tempat...)

    ReplyDelete
  7. TO SERI..
    MEKASIH DIA MANA CANTIKNYA X KEMAS PUN..JGN SERI DTG TRS PENGSAN SDH BKN APA INDAH KHABAR DR RUPA KT GMBAR NMPK CANTIK REALITINYA..HE..HE..APAPUN AKK MENGALU2KAN KEDATANGAN SERI DGNPINTU RMH YG TERBUKA LUAS...SILAKAN DIK..

    TO KAK UMMI TERIMA KASIH ATS DOA AKK YG TAK PUTUS BUAT INA DAN KELUARGA..INA AMAT MENGHARAGAINYA..

    TO IFA..
    TERIMA KASIH DIAK BIASA2 JE NI DIK BYK LG KEKURANGANNYA..

    TO AMY...
    TRM KSH AMY TAPI BIASA2 JE..INA TAHU AMY APA SAJA YG BERWARNA BIRU MENARIK HATI AMY..AMY MINAT WRNA BIRU KAN KALAU X SLP INA....

    TO SONATA...
    INA DAH JWB KT BLOG SONATA DAN BG ALAMAT TOK GURUNYA..SELAMAT MENUNTUT ILMU..HE..HE..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

Assalamualaikum wbt... Syukur atas segala kurniaan Allah swt... Sekadar perkongsian cacatan percutian jika ada yang baik dari cacatan ini ambillah ibrah kebaikannya...jika yang buruk jadikan sebagai sempadan..
Mohon ampun dan maaf di atas sebarang kekhilafan yang datang dari kelemahan diri saya sendiri... Cuti sekolah baharu sahaja lepas...sebenarnya kami sekeluarga jarang dapat bercuti di waktu cuti persekolahan...cek abg selalu waktu cuti sekolah waktu itu juga di arah bertugas di luar daerah...
Alhamdulillah kali ini rezeki dapat bercuti di musim cuti sekolah.. Di sebab kan cuti cek abang yang asyik bertunda.. Tiba-tiba permohonan cuti cek abang di luluskan...  kami tidak tahu kemana hala tuju percutian kami kali ini.
cek abang akak kata tidak mengapa kita jalan sahaja lah...kemana2.. kami sekeluarga mengambil keputusan ke rumah anak yang sulung di Setia Alam...
kami tidur di rumah anak semalam...kebetulan menantu akak tunjuk gambarnya semasa berjalan2 ke Bukit Tinggi,Pahang....
a…

Mohon ampun dan maaf...

Kepada semua....
Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun di maaf jika ada khilaf dan dosa saya terhadap semua....


mohon maaf jika ada tulisan-tulisan saya di blog ini ada menyinggung perasaan rakan2 blogger samaada yang lama ataupun yang baru...
Insyaallah Jumaat ini saya dan keluarga (bonda,anak sulung dan anak bongsu) akan berangkat ke tanah suci....doa kan perjalanan ibadah kami di permudahkan Allah hendaknya...


Rabbi yassir wala tu a'assir..


ya allah kami ingin dan akn menunaikan umrah
namun kami banyak dosa ya Allah..
dosa besar..dosa kecil, dosa yg kami ketahui
dan dosa yg tdk kami ketahui..
ya allah kau ampunilah kami
sesungguhnya kami manusia yg kerdil
lagi hina yg allah..

Ya allah bantulah kami..
Ajarilah kami..
Aku ingin pergi ke rumahmu semata-mata keranamu
Ya Allah..semata2 keranamu ya allah..

Ya Allah, aku mencari hati yang indah
Untuk ku serahkan kepada Mu
Tapi apakan daya
Hati yang ada…
Hati yang ini, masih tercela

Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu
Ilmu ku terbatas…

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Assalamualaikum....

N3 kali ini adalah cacatan yang terakhir mengenai perjalanan kami menjadi tetamu Allah... 6hb april. (mlm)1012 sehingga 10 april (zohor) kami berada di madina al munawarah.. Mulai 10 april (mlm) .2012 sehingga 19 hb april.(selepas zohor) 2012.. kami berada di tanah suci mekkah al mukaramah..
...ibadah umrah di selang seli dengan ziarah..bermiqat di jaranah.,tanaim... Lawatan ke muzium, ladang unta,jabal rahmah, gua hira dan sebagainya...
alhamdulilah jemaah lelaki dapat bersolat jumaat di masjidil haram...sampai juga saat dan ketika terpaksa meninggalkan bumi mekah yang di cintai... kesayuan menyelubungi hati...di tambah 2,3 hari sebelum balik emak di serang asthma...alhamdulilah sehari sebelum pulang emak bertambah sihat dengan izin Allah yang mengkabulkan doa dari rakan-rakan jemaah yang lain...
Saat kaki melangkah untuk tawaf wida...saat melontarkan pandangan terakhir pada kaabah...saat membaca doa selepas tawaf wida...air mata berlinangan tanpa di sedari...
&quo…