KENDI BUKAN SI KENDIL..

Ada yg panggil kendi ada yg panggil mangkuk basuh tangan...dan macam2 lagi tetapi fungsinya tetap sama kan saya beli bekas kendi ini di shopping mall biasa je bukan di kedai2 deko..tapi yg merisau kan saya ialah penutup teko tu bila kita membasuh tangan tentu kita memegang kendi tu dgn sebelah tangan sahaja dan pasti takut penutupnya terjatuhkan..akhirnya saya dapat idea untuk lekatkan penutupnya dengan double tape...
tidak pun payah2 sangat kekadang saya guna teko tu buat air teh je lah..he..he..

Comments

  1. salam... tu memang khas untuk cuci tangan ke? atau 'diubah-suai'?

    ReplyDelete
  2. Ok gak tu...kak ina klu buat bancuh air teh jer...bukannya apa risau gak buatnyer tudung teko tu terjatuh time basuh tangan,ha...sudah, sapa nak jawab....

    ReplyDelete
  3. Ass-salam
    satu cara selamat supaya tutup tak senang jatuh.. ikat tutup dengan benang putih yang kasar(kahas) kepada tangkai teko basuh tangan tu...macam zaman dulu yang saya lihat mak - mak lakukan...
    Amacam?

    ReplyDelete
  4. to umie...
    kak yang ini mmg dijual untuk cuci tangan ina takubah suai apa2 jadi masa mula tgk tu mcm trs terpikat je nak beli...blk rmh baru terfikir ttg penutupnya...

    to lyana...itulah yg akk fkr kalau dah jatuh menyesal pun x gunakan dik..

    to hazeleyed..
    yea lah akk bgsnya idea dari akk ni ina nak cubalah ka terima kasih yea kak membantu ina dgn info ni..

    ReplyDelete
  5. ni kaca ke...memang cantik, tapi bila tutup macam tu tak minat la...buat tengah cucur tangan berdetum jatuh...jatuh habis peach ....habis menjanda la dia...kan kesian tu!

    ReplyDelete
  6. to sonata...
    ini kaca sonata tu la sonata risaukan ttpnya tapi yg lagi satu ina kendi bentuk mcm jug x risau pch sbb x de penutup tapi risau kat pemengangnya ramping bangat pulak...

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Mohon ampun dan maaf...