Skip to main content

SAHABAT MAYA/SELEBRITI BLOGGER

Bila dapat tahu....ida hendak datang ke manjung hati saya berbunga gembira walaupun tahu...kedatangan ke sini  juga atas sesuatu urusan iaitu kelas  :-
 
Kami berjanji untuk berjumpa...sebelum ida ke sini saya dah carikan dulu alamat di mana ida akan pergi mengajar...nanti senang saya bawa ida ke sana tidak lah ida tercari-cari...
 
saya dan ida mula kenal sewaktu kami semua rakan blogger mula giat menulis di blog....kira kami banyak berinteraksi kerana mempunyai minat yang sama dekorasi.....dari blogger blog personal saya mula berjinak-jinak dengan perniaagaan online....dan ida dan rakan2 blogger lain banyak memberi sokongan moral untuk saya...ramai yang menempah produk jualan saya dan ida serta kak intan kamariah adalah insan pertama yang menalipon saya sebaik sahaja blog online saya di publish dan dua insan ini yang pertama menempah produk saya...sejak dari itu saya mula rapat dengan ida...kerana dia sentiasa memberi sokongan moral buat saya dan bila ke KL saya selalu singgah rumah ida tetapi ida saja belum berkesempatan ke sini....(maklumlah cikgu masak dan selebriti kan sibuk...)
 
kenapa saya panggil ida selebriti blogger bagi saya ialah ida selalu masuk majalah,surat khabar dan media massa lain di televisen tempatan malaysia... bukan sahaja ida ramai lagi rakan-rakan blogger kita yang sudah maju ke hadapan seperti Eliz,ayu,hazdi,kak rozie,kak shida dan lain-lain, maaf jika ada nama yang tertinggal)
terima kasih semua walaupun dah berjaya masih sudi bersahabat dengan bersilaturrahim dengan saya  penulis blog yang tak ada apa-apa ni....blog yang seadanya...
 PAGI-PAGI LAGI KAMI DAH BERPOSING DI MCD....

Pagi saya jumpa ida n family di MC D kemudian saya merempit dengan motor bawa ida n family ke tempat untuk ida mengajar ....(kelakar pulak sepatutnya motor escot kereta ni keta VIP escot motor saya he..he.. dgn setianya follow me dari belakang)..
 BILA TENGOK DI GAMBAR BARU PERASAN TERLUPA LETAK LAPIK GELAS SEMASA MENGHIDANG MAAF KAN DAKU YEA IDA....

selepas habis mengajar baru ida n family singgah ke teratak saya yg tak seberapanya ini... 
terima kasih ida atas kunjungan dengan buah tangan yang tak cukup kiri dan kanan tanganmu...
cuma ralat tak dapat gi makan dan jalan-jalan sebab ida...nak balik ke KL pada hari yang sama juga.... 
 
ANTARA HIDANGAN UNTUK TETAMU..PAKAI QEEN LAMA YANG SAYA MAKE OVERKAN DGN LUKISAN FA KAK ANI..
 DAH NAK BALIK DAH TRM KSH IDA DAN ABINYA YANG SEMPOI SETA ANAK DARA IDA YANG CUNDAN BAIK HATI  MACAM MAMANYA.....
TERIMA KASIH DAUN KELADI KALAU SUDI KE SINI LAH LAGI..

Comments

  1. seronok kan bila ada org sudi berkawan.

    ReplyDelete
  2. @Yan
    btl tu yan sekali orang sudi 10 x lagi ina sudi....
    hidup kita singkat di dunia ini biar ramai kawan jgn ramai musuh kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

Assalamualaikum wbt... Syukur atas segala kurniaan Allah swt... Sekadar perkongsian cacatan percutian jika ada yang baik dari cacatan ini ambillah ibrah kebaikannya...jika yang buruk jadikan sebagai sempadan..
Mohon ampun dan maaf di atas sebarang kekhilafan yang datang dari kelemahan diri saya sendiri... Cuti sekolah baharu sahaja lepas...sebenarnya kami sekeluarga jarang dapat bercuti di waktu cuti persekolahan...cek abg selalu waktu cuti sekolah waktu itu juga di arah bertugas di luar daerah...
Alhamdulillah kali ini rezeki dapat bercuti di musim cuti sekolah.. Di sebab kan cuti cek abang yang asyik bertunda.. Tiba-tiba permohonan cuti cek abang di luluskan...  kami tidak tahu kemana hala tuju percutian kami kali ini.
cek abang akak kata tidak mengapa kita jalan sahaja lah...kemana2.. kami sekeluarga mengambil keputusan ke rumah anak yang sulung di Setia Alam...
kami tidur di rumah anak semalam...kebetulan menantu akak tunjuk gambarnya semasa berjalan2 ke Bukit Tinggi,Pahang....
a…

Mohon ampun dan maaf...

Kepada semua....
Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun di maaf jika ada khilaf dan dosa saya terhadap semua....


mohon maaf jika ada tulisan-tulisan saya di blog ini ada menyinggung perasaan rakan2 blogger samaada yang lama ataupun yang baru...
Insyaallah Jumaat ini saya dan keluarga (bonda,anak sulung dan anak bongsu) akan berangkat ke tanah suci....doa kan perjalanan ibadah kami di permudahkan Allah hendaknya...


Rabbi yassir wala tu a'assir..


ya allah kami ingin dan akn menunaikan umrah
namun kami banyak dosa ya Allah..
dosa besar..dosa kecil, dosa yg kami ketahui
dan dosa yg tdk kami ketahui..
ya allah kau ampunilah kami
sesungguhnya kami manusia yg kerdil
lagi hina yg allah..

Ya allah bantulah kami..
Ajarilah kami..
Aku ingin pergi ke rumahmu semata-mata keranamu
Ya Allah..semata2 keranamu ya allah..

Ya Allah, aku mencari hati yang indah
Untuk ku serahkan kepada Mu
Tapi apakan daya
Hati yang ada…
Hati yang ini, masih tercela

Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu
Ilmu ku terbatas…

Kenduri Tahlil,doa selamat dan kesyukuran..

Alahamdulilah ahad lepas dengan izin Allah kami dapat mengadakan majlis kenduri Tahlil,doa selamat dan kesyukuran...walaupun ada perubahan di saat-saat akhir oleh jemaah surau..asalnya bacaan yassin dan doa akan di adakan selepas isyak...jadi beberapa hari sebelum hari kenduri saya telah menjemput jiran-jiran,saudara mara dan sahabat handai pada waktu selepas solat isyak menghampiri lewat petang imam surau mengatakan ada pertukaran waktu ahli jemaah surau hanya berkelapangan untuk kenduri tahlil selepas solat maghrib...

BACAAN TAHLIL DAN DOA DI ADAKAN DI DALAM RUMAH OLEH KAUM LELAKI..



SETELAH SELESAI TAHLIL DAN DOA..KAUM LELAKI BERSOLAT JEMAAH DI LUAR RUMAH..
TERHARU DEANGAN JIRAN YG HUJUNG SEKALI DUDUK DI DEPAN PINTU BELUM SEMBUH SEPENUHNYA SELEPAS OPERATION KAKI (KENCING MANIS)...TETAP HADIRKAN DIRI....DATANG DENGAN DI BANTU BERJALAN...SYUKRAN YA ALLAH..

KAUM IBU MASUK KE DALAM PULA UNTUK MENJAMU SELERA..

Kami hanya bertawakal...tak kisah berapa orang yang hadir untuk majlis bacaan …