Skip to main content

Aku Terima Nikahnya...

mulanya heandak beli buku "bercinta sampai ke syurga"..best seller buku ni....bila nak buat transaksi online untuk MPH hairan kenapa tak keluar laman maybank..keluar untuk log in je..rasa mearagukan terus tak jadi beli secara online..mungkin itu website MPH yang palsu atau tidak saya tidak pasti...tetapi takut le pulak hendak log in.


TERKINI TELAH ADALAH KELUARAN ADISI ISTIMEWA... KOMPILASI 3 BUAH BUKU BEST SELLER PENULIS DI SATUKAN DI DALAM SATU BUKU DAN DI BERI TAJUK UTAMANYA "AKU TERIMA NIKAHNYA"..KELUARAN  TETAPI DIDALAMNYA MENGANDUNGI CERITA 3 BUAH BUKU DI GABUNGKAN SEKALI..
DI BELAKANG BUKU ADA DI TULIS SISNOPSI BUKU-BUKU YANG TELAH DI SATUKAN DI DALAM BUKU INI...JIKA MAHU BELI BERASINGAN JUGA ADA DI JUAL HARGA SENASKAH RM 25.00..KALAU KALI 3 NASKAH RM 75.00 TETAPI JIKA BELI KOMPILASI RM 55.00 DENGAN KULIT BUKU YANG TEBAL DAN ISI KANDUNGAN YANG SAMA DARI SETIAP BUKU DI SATUKAN...SAYA RASA BEBALOI DENGAN MEMILIH UNTUK MEMBELI BUKU EDISI ISTIMEWA INI..LAGIPUN SENANG BAWA SATU BUKU JE..WALAUPUN AGAK TEBAL...SENANG DI BAWA..
sebelum ini saya sudah cari di kedai buku POPULAR di TESCO tapi tak ada stok...saya tulis di buku nota yang di sediakan oleh kedai buku... buku yang di ingini.......kelmarin saya pergi lagi kedai buku popular...rupanya buku ini ada EDISI ISTIMEWA...kompilasi ke tiga-tiga buku best seller oleh penulis...di muatkan dalam satu buku...penulis buku - hasrizal abdul jamil -www.saiful islam.com.


SESUAI JUGA JIKA MAHU DI JADIKAN HADIAH UNTUK TEMAN DAN SAHABAT...KERANA TELAH DI SEDIAKAN RUANG UNTUK MENULIS...HELAIAN MUKA SURAT DI DALAM BUKU ADALAH WARNA UNGU LEMBUT...MEMBUAT KITA RASA TENANG UNTUK MEMBACANYA..

AKU TERIMA NIKAH....SINOPSISNYA "jangan pandang isteri dengan pandangan mata yang kering atau pandangan akal yg gersang jauh sekali dgn pandangan nafsu yg melulu.pandanglah isteri dgn pandangan hati kerana hati itu yg memberi makna dlm hidup kita...

BERCINTA SAMPAI KE SYURGA -  SINOPSIS - "ia adalah kombinasi suka duka,namun dalam duka tetap ada bahagia,itulah nikmat hidup berumahtangga.nikmat memberi yang paling mulia".

MURABBI CINTA sinopsis - "segalanya berlandaskan cinta yg di telandani daripada jujungan mulia SAW seorang murabbi cinta yang hakiki"..

saya belum sempat membacanya lagi...serba sedikit sinopsis agar dapat memberi panduan kepada yang ingin membeli atau sedang tercari-cari buku ini..

Comments

  1. wah.. rajin gak baca buku ye.. I tak leh mula. nnt susah nat berhenti.

    ReplyDelete
  2. Tahniah!..akak dh dpt dulu...
    PP busy tul beberapa minggu nie, tk sempat jengah kedai buku... =(

    Jom Singgah blog Pem. Perpustakaan : Peraduan "Aku Ada Impian" [Impikan Rumahku Syu...

    ReplyDelete
  3. @Yan
    alhamdulilah yan..ina ni yan sehari tak membaca rasa kehilangan sesuatu...sebulan mesti baca sekurang2 nya 2 novel 10 majalah...ibarat kata dah jadi habit...ina byk masa lapang yan lain le sibuk dgn bisnes...he..he..

    ReplyDelete
  4. @norafmi
    alhamdulilah nora...akk sebenarnya sdh pergi ke kedai buku popular 2,3 minggu lepas tapi tak ada akk tanya di counter kedai tak ambil ke buku ni dia org minta akk tulis di buku memo dia orang buku yg akk hendak..selepas 2 minggu lbh krg akk pergi lagi buku ni dah ada..happy sgt le..

    ReplyDelete
  5. salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  6. @JHaZKiTaRo
    slm kenal kembali jhaz trm ksh sdi sgh blog akk..insyaallah akk akan ke sana ziarah blog jhaz

    ReplyDelete
  7. salam kak...tq berkongsi info menarik!!

    ReplyDelete
  8. @Almya
    wlklsm almya..sama2 dik semuga kita sama2 beroleh menafaat darinya..

    ReplyDelete
  9. salam kak ina,

    pe kabar?
    pesta buku makin menghampiri..boleh dapatkan di sana nanti dengan harga diskaun..terima kasih ats makluman.

    ReplyDelete
  10. @ainhany
    waalaikummussalam ainhany...akk khbar baik alhamdulilah.

    yea ke di mana pesta buku akan di adakan...kalau dpt harga discount lagi berbaloi...buku ni akk dah beli blh juga kan cari buku yg lain..

    ReplyDelete
  11. Akak beli buku tu kat manaa ? kat kuantan sy carik tak jumpa jumpaa :( saya nak buku bercinta sampai ke syurga tuuu

    ReplyDelete
  12. @Aina Shaqirah

    panggil aunty je...buku blh di cari di MPH dan Kedai buku popular.

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

Assalamualaikum wbt... Syukur atas segala kurniaan Allah swt... Sekadar perkongsian cacatan percutian jika ada yang baik dari cacatan ini ambillah ibrah kebaikannya...jika yang buruk jadikan sebagai sempadan..
Mohon ampun dan maaf di atas sebarang kekhilafan yang datang dari kelemahan diri saya sendiri... Cuti sekolah baharu sahaja lepas...sebenarnya kami sekeluarga jarang dapat bercuti di waktu cuti persekolahan...cek abg selalu waktu cuti sekolah waktu itu juga di arah bertugas di luar daerah...
Alhamdulillah kali ini rezeki dapat bercuti di musim cuti sekolah.. Di sebab kan cuti cek abang yang asyik bertunda.. Tiba-tiba permohonan cuti cek abang di luluskan...  kami tidak tahu kemana hala tuju percutian kami kali ini.
cek abang akak kata tidak mengapa kita jalan sahaja lah...kemana2.. kami sekeluarga mengambil keputusan ke rumah anak yang sulung di Setia Alam...
kami tidur di rumah anak semalam...kebetulan menantu akak tunjuk gambarnya semasa berjalan2 ke Bukit Tinggi,Pahang....
a…

Mohon ampun dan maaf...

Kepada semua....
Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun di maaf jika ada khilaf dan dosa saya terhadap semua....


mohon maaf jika ada tulisan-tulisan saya di blog ini ada menyinggung perasaan rakan2 blogger samaada yang lama ataupun yang baru...
Insyaallah Jumaat ini saya dan keluarga (bonda,anak sulung dan anak bongsu) akan berangkat ke tanah suci....doa kan perjalanan ibadah kami di permudahkan Allah hendaknya...


Rabbi yassir wala tu a'assir..


ya allah kami ingin dan akn menunaikan umrah
namun kami banyak dosa ya Allah..
dosa besar..dosa kecil, dosa yg kami ketahui
dan dosa yg tdk kami ketahui..
ya allah kau ampunilah kami
sesungguhnya kami manusia yg kerdil
lagi hina yg allah..

Ya allah bantulah kami..
Ajarilah kami..
Aku ingin pergi ke rumahmu semata-mata keranamu
Ya Allah..semata2 keranamu ya allah..

Ya Allah, aku mencari hati yang indah
Untuk ku serahkan kepada Mu
Tapi apakan daya
Hati yang ada…
Hati yang ini, masih tercela

Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu
Ilmu ku terbatas…

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Assalamualaikum....

N3 kali ini adalah cacatan yang terakhir mengenai perjalanan kami menjadi tetamu Allah... 6hb april. (mlm)1012 sehingga 10 april (zohor) kami berada di madina al munawarah.. Mulai 10 april (mlm) .2012 sehingga 19 hb april.(selepas zohor) 2012.. kami berada di tanah suci mekkah al mukaramah..
...ibadah umrah di selang seli dengan ziarah..bermiqat di jaranah.,tanaim... Lawatan ke muzium, ladang unta,jabal rahmah, gua hira dan sebagainya...
alhamdulilah jemaah lelaki dapat bersolat jumaat di masjidil haram...sampai juga saat dan ketika terpaksa meninggalkan bumi mekah yang di cintai... kesayuan menyelubungi hati...di tambah 2,3 hari sebelum balik emak di serang asthma...alhamdulilah sehari sebelum pulang emak bertambah sihat dengan izin Allah yang mengkabulkan doa dari rakan-rakan jemaah yang lain...
Saat kaki melangkah untuk tawaf wida...saat melontarkan pandangan terakhir pada kaabah...saat membaca doa selepas tawaf wida...air mata berlinangan tanpa di sedari...
&quo…