Skip to main content

Banyak ke Harta karun..

Kaya sangat ke banyak sangat harta karun sampai berpeti-peti...
Sebenarnya hari ini hendak cerita pasal peti Harta karun atau dalam bahasa inggerisnya treasure box...he..he..

sebelum ni abang ada buat peti harta karun dalam sebulan yang lalu...peti tu saya letak di bahagian luar rumah
(car porch)..sebelah buaian besi..buat letak selipar je...
cubaan pertama abang untuk buat peti harta karun ini...

kemudian sebelum abang bertolak untuk kerja luar(out-station) abang sempat siapkan lagi satu peti harta karun yang di buat untuk di jadikan coffee table...

YANG INI PETI HARTA KARUN YANG KEDUA ABANG BUAT TAK TAMPAL BUNGA ATAU APA-APA HENDAK LUKIS FA PUN KAK ANI DAH PINDAH...HENDAK BUAT TEKNIK DECAUPAGE RASA MACAM TIADA TISU YG SESUAI ..
DI SEBABKAN RUANG TAMU UTAMA SUDAH ADA COFFEE TABLE JADI PETI NI DI LETAKKAN DI RUANG MENONTON...ANAK-ANAK TIDAK BERAPA SETUJU KERANA MEREKA LEBIH SELESA MENONTON SAMBIL BARING-BARING ATAS QUILT CARPET..

PETI INI YANG SAYA LETAK DI LUAR RUMAH DALAM PETI SAYA LETAK SANDAL DAN SELIPAR...PERMUKAAN LUAR PETI SAYA BUAT TEKNIK TISSU DECAUPAGE..LETAK BUNGA ROSES..
 Di sebabkan saya sudah ada coffee table..peti ini saya letak berhadapan dengan kerusi cleopatra di ruang menonton....rasa semak pula rumah sebab selalunya kalau menonton anak2 suka baring2 dan lepak kat sini...rasa macam hendak jual pula...hati jadi berbelah bagi 50/50...

Comments

  1. @atty's
    rumah lina biasa2 je atty bahagian luar lagi bersepah dh tak blh nk buat apa byk brg welding dan elektrik abang mana..basikal dan motor lagi...sampai ada yg pernah kata kat luar macam rumah setinggan...lina terima je..nk buat mcm mana dah banyak barang tool..abang

    ReplyDelete
  2. @ana ayesha
    trm ksh ana sudi hendak membelinya..memang rasa hendak jual kalau ada yang sudi dtg sini ambil sendiri sebab kalau pos memang tak sanggup..besar coffee table ni ...berat tentu caj posnya mahal..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

Assalamualaikum wbt... Syukur atas segala kurniaan Allah swt... Sekadar perkongsian cacatan percutian jika ada yang baik dari cacatan ini ambillah ibrah kebaikannya...jika yang buruk jadikan sebagai sempadan..
Mohon ampun dan maaf di atas sebarang kekhilafan yang datang dari kelemahan diri saya sendiri... Cuti sekolah baharu sahaja lepas...sebenarnya kami sekeluarga jarang dapat bercuti di waktu cuti persekolahan...cek abg selalu waktu cuti sekolah waktu itu juga di arah bertugas di luar daerah...
Alhamdulillah kali ini rezeki dapat bercuti di musim cuti sekolah.. Di sebab kan cuti cek abang yang asyik bertunda.. Tiba-tiba permohonan cuti cek abang di luluskan...  kami tidak tahu kemana hala tuju percutian kami kali ini.
cek abang akak kata tidak mengapa kita jalan sahaja lah...kemana2.. kami sekeluarga mengambil keputusan ke rumah anak yang sulung di Setia Alam...
kami tidur di rumah anak semalam...kebetulan menantu akak tunjuk gambarnya semasa berjalan2 ke Bukit Tinggi,Pahang....
a…

Mohon ampun dan maaf...

Kepada semua....
Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun di maaf jika ada khilaf dan dosa saya terhadap semua....


mohon maaf jika ada tulisan-tulisan saya di blog ini ada menyinggung perasaan rakan2 blogger samaada yang lama ataupun yang baru...
Insyaallah Jumaat ini saya dan keluarga (bonda,anak sulung dan anak bongsu) akan berangkat ke tanah suci....doa kan perjalanan ibadah kami di permudahkan Allah hendaknya...


Rabbi yassir wala tu a'assir..


ya allah kami ingin dan akn menunaikan umrah
namun kami banyak dosa ya Allah..
dosa besar..dosa kecil, dosa yg kami ketahui
dan dosa yg tdk kami ketahui..
ya allah kau ampunilah kami
sesungguhnya kami manusia yg kerdil
lagi hina yg allah..

Ya allah bantulah kami..
Ajarilah kami..
Aku ingin pergi ke rumahmu semata-mata keranamu
Ya Allah..semata2 keranamu ya allah..

Ya Allah, aku mencari hati yang indah
Untuk ku serahkan kepada Mu
Tapi apakan daya
Hati yang ada…
Hati yang ini, masih tercela

Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu
Ilmu ku terbatas…

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Assalamualaikum....

N3 kali ini adalah cacatan yang terakhir mengenai perjalanan kami menjadi tetamu Allah... 6hb april. (mlm)1012 sehingga 10 april (zohor) kami berada di madina al munawarah.. Mulai 10 april (mlm) .2012 sehingga 19 hb april.(selepas zohor) 2012.. kami berada di tanah suci mekkah al mukaramah..
...ibadah umrah di selang seli dengan ziarah..bermiqat di jaranah.,tanaim... Lawatan ke muzium, ladang unta,jabal rahmah, gua hira dan sebagainya...
alhamdulilah jemaah lelaki dapat bersolat jumaat di masjidil haram...sampai juga saat dan ketika terpaksa meninggalkan bumi mekah yang di cintai... kesayuan menyelubungi hati...di tambah 2,3 hari sebelum balik emak di serang asthma...alhamdulilah sehari sebelum pulang emak bertambah sihat dengan izin Allah yang mengkabulkan doa dari rakan-rakan jemaah yang lain...
Saat kaki melangkah untuk tawaf wida...saat melontarkan pandangan terakhir pada kaabah...saat membaca doa selepas tawaf wida...air mata berlinangan tanpa di sedari...
&quo…