Hidup ini suatu Perkongsian...

Alhamdulilah di beri Allah kesempatan dan kesihatan dan kemampuan untuk menulis lagi di N3 di sini....
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas doa semua rakan/adik/kakak di fb dan di blog ini untuk kesembuhan saya....alhamdulilah doa itu senjata orang mukmin...mudah2an berkat keiklasan doa dari semua di beri allah jua kesembuhan buat diri saya...insyaallah.

Sebenarnya kesakitan tonsil saya telah alami sejak dahulu sejak remaja dan semasa mula di suruh buat pembedahan dahulu saya mengamalkan memakan spirulina....dan alhamdulilah dengan izin allah saya tidak di serang tonsil lagi namun sekarang ini saya sudah berhenti memakannya sejak 3 bulan lepas dan tonsil menyerang kembali dengan lebih aktif saya menceritakan kepada doktor yang merawat dia berkata kalau sesuatu permakanan tambahan itu baik untuk kesihatan kita kenapa kita tidak teruskan sahaja memakannya...

Semalam saya teringat air zam zam yang ada dalam simpanan saya meminumnya sambil berdoa untuk kesembuhan di samping itu saya masih meneruskan menghabiskan antibiotik dan mula memakan spirulina kembali....dengan izin allah dapat merasakan kekurangan pada pembengkakan....bila menelan makanan sudah kurang sakitnya jika tidak sebelum ini hanya mampu makan bubur dan cornflakes sahaja...

Hidup ini perkongsian maksud saya kita berkongsi semuanya kita saling mmerlukan antara satu sama lain, saling bantu membantu,saling berkongsi ilmu,berkongsi rasa dan saling doa mendoakan antara satu sama lain....kenapa tidak selepas solat pasti  kita mendoakan kedua ibu-bapa dan kemudian kita pasti berdoa...
Ya Allah ampunkan dosa-dosaku,dosa kaum kerabat ku, jiran-jiran ku,dosa sahabat handaiku...ampunilah kami ya allah...

Di sini juga saya hendak kongsikan bersama bagi yang sering mengadap laptop dan belum ada software ini  bolehlah download sofware ini banyak menafaatnya buat kita boleh sambil-sambil mengaji ...sofeware digital furqan ini di downloadkan oleh anak sulung saya shafiq...saya terperasan selepas solat maghrib saya lihat dia mengadap laptop sambil mulutnya kumat kamit....saya menegur amboi lepas solat dah buka laptop...siap menyanyi bagai....dia cakap pada saya . "mana ada nyanyi ibu, mai tengok dekat sikit sini orang mengajilah baca yassin..."..
bila dekat baru perasan sebab dia tak buka volume suara tu yang saya tak perasan apa yang di buatnya...
untuk mendownload taip sahaja digital furqan nanti akan keluar website di situ pilih free download dan yg selamat untuk di download..


anak panah merah itu menunjukkan digital furqan yang telah di download di letak kan di desktop..

....
Lihat semua anak panah merah ada 30 juzuk al quran, ada tafsir bahasa bagi setiap ayat...boleh play,pause,palyback atau pun fast forward.



video

ini saya rakamkan sedikit cara bacaanya...boleh kita ikuti....
semuga beroleh menafaat darinya dan pinjam kata-kata ainhany semuga hari ini lebih baik dari semalam...insyallah...



Comments

  1. terima kasih k.ina...org yang tak kedekut dgn ilmu
    akan murah rezekinya kan...

    ReplyDelete
  2. @Ina
    alhamdulilah ...apa yg ada kita kongsikan bersama..selagi terdaya.

    ReplyDelete
  3. salam kak Ina,

    semuga ALLAH bekalkan ketabahan yg mantop untuk akak mnghadapi ujian ini dan tak salah rasanya sekiranya teruskan mengamalkan spirulina dan apa2 perawatan alternatif sbg satu agen peyembuhan dan ikhtiar. Selain itu tolong jasa kesihatan...sebgimana family sayangkan akak, akak juga perlu sayangkan diri...

    Tolonglaaaa....ucu harap sgt2 akak sihat dann sembuh ...Ucu turt mndoakan dgn izin ALLLAH sembuh hndaknya...Jaga diri...makan ubt dan be positive...InsyaALLAH sembuh

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum Ina,

    moga tonsilnya cepat sembuh, akak pula hari ni bermata merah..

    akak pun dah download juga , memang sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  5. @ibuintan
    wlklsm kak nah...aiman baru je baik dari sakit mata sampai tak ambil periksa pada hari isn,sel dan rab...ramai yg kena sakit mata di sekolah dia..

    ReplyDelete
  6. salams kak ina,

    oh..patutlaaa jadi lagu tu...ingt ke pbrlm pribadi upernya pblem international...kecian ucu kan...tetinggal ketapi..n3 baru pun tak da....bz hihiii

    jaga diri dan kesihatan ye kak ina.

    ReplyDelete
  7. @ainhany
    wlklsm ucu..
    tak pa ucu...ucu pun jaga diri dan kesihatan baik2 yea..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir

Mohon ampun dan maaf...