Ketinggalan...

Sekarang ni cek abang selalu out-station..balik sekejap out-station lagi....bila balik pun sibuk kerja pula jadi sudah jarang-jarang keluar...

Bila cek abang tak ada saya lagi le jarang keluar malam...kira tak keluar waktu malam jika tiada keperluan walaupun kedai berdekatan rumah..
Biasanya SIANG ambil dan hantar anak balik sekolah sahaja...di sini waktu siang tiada aktiviti jualan buah di tepi-tepi jalan.

Malam ni keluar ke kedai buku dekat rumah sekejap sebab tempoh untuk pulangkan majalah yang di sewa dah agak lewat....
sampai kedai buku terbau haruman bau buah durian...toleh-toleh..pandang-pandang nun di seberang jalan ada peniaga menjual buah durian....cuba ke sana...

Sebenarnya saya tidak pandai sangat beli buah durian ni selalunya abang yang pilih...jadi takut kena yang tak elok sekadar untuk melepaskan rasa teringin sahaja...

"Assalamualaikum pak cik..buah dari mana ni dari kampung...(sebuah tempat di kawsan perak)."..
"dah musin durian yea pak cik"..
"huish....dah lama dah, ni pun buah penghujung ni...dah hujung2 dah ni.."...
"La lagu tu ka..maaf la pak cik saya dah lama tak keluar malam2 dan dah lama tak pi pasar malam tu yang tak perasan dah lama musim durian.."
dalam hati saya berkata..(kesiannya kat aku ketinggalan keretapi..he.. he..)..

GAMBAR DARI GOOGLE KERANA DURIAN YANG DI BELI TELAH HABIS DI MAKAN..

Comments

  1. hahaha... x per... org yg tulih comment nie pn x tau musim durian da hujung :D

    my etech9[dot]com @ Enchik Nine

    ReplyDelete
  2. @Enchik Nine

    yea ke inagat akk sorang je ketinggalan tapi en nine kalau nk pi cari sempat lagi ni..

    ReplyDelete
  3. cedapnya..dah lama kita xmakan durian fresh..

    ReplyDelete
  4. @Hamizah
    sian kt mizah z pa nanti akk pos yea..tak pun mizah set time blk sini musin durian...

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir