Skip to main content

Masih kah kau ingat.....

Assalmualaikum....

alhamdulilah..bertemu lagi di sini buat sekian kalinya ....

Masih ingat tak lagi dahulu saya ada n3 tentang kaki mesin lama...akhirnya kaki mesin telah pun saya siap make over pada bulan lepas tak buat apa pun...

cuma spray putih dan di atas nya saya letak cermin tebal berwarna gelap...cermin tebal ini adalah cermin meja sisi yang ada pada zaman saya kecil-kecil dulu cerminnya memang boleh angkat dan letak...

dan saya jadikan kaki mesin jahit ini sebagai meja laptop saya yg di letakkan di ruang tamu.. berhampiran dengan ruang menonton...jadi sambil2 online boleh le jeling-jeling rancangan tv,atau pantau si kecil aleya yg memang suka bermain di ruang menonton dan membuat kerja sekolah juga di situ..


INI SETELAH SIAP DI MAKE OVER DAN DI BUAT MEJA LAPTOP..
IKUTI GAMBAR DI BAWAH PROSES MAKE OVER YG PALING SENANG DI DUNIA..HE..HE..



INI WAJAH ASAL KAKI MESIN JAHIT SEBELUM DI MAKE OVER...



LANGKAH KEDUA..SELEPAS DI SPRAY..PERMUKAAN ATAS KAKI MESIN JAHIT YANG KOSONG DI LETAKKAN CERMIN TEBAL PUSAKA..(MILIK ARUAH ABAH)..


PANDANGAN DARI SISI KIRI KAKI MESIN TELAH DI ALAS DENGAN RUNNER DAN DAH SIAP BOLEH LETAK LAPTOP DAN PERHIASAN SAMPINGAN....
SELESAI..

Comments

  1. kalau dah kreatif, buat apa pun jd cantik...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum Ina...

    cantik ler meja kaki mesin tuuu...

    kat kampong kak chaq ada sebiji mesin jahit tu , he he he kalu dpt angkat bawa balik sini kan best , tapi syarat jgn di cat dulu , takut dah nampak cantik dah tak diizinkan angkut pula...

    ReplyDelete
  3. kreatifnyer akk...mmg sangat cantik...salam rindu buat akak n family...lama x jenguk..internet problem kak...takecare...:-)

    ReplyDelete
  4. As salam kak... lama tak jenguk blog akak.. cantiknyer n blog pun dah kreatif... tahniah kak...

    ReplyDelete
  5. salam lina,
    bnyk idea lina..semuanya jadi cantik dgn sedikit sentuhan..

    ReplyDelete
  6. @Muhammad Burn
    trm ksh burn..tak le kreatif sgt dik main tibai je ni..he..he..

    ReplyDelete
  7. @Ummi Humaira
    wlklsm kak chaq lama menyepi..
    kak chaq kaki mesin tu kalau nk bwk balik blh buka skrunya..muat ltk dlm kereta..
    kak chaq bila dah ctk semua berebut hendak..

    ReplyDelete
  8. @ummi_khalish
    trm ksh dil..akk bt main hentam2 je dik...
    oooh skrng dh ok ke internit nya dil apa khabar di sana..akk sht alhamdulilah

    ReplyDelete
  9. @Almya
    wlklsm almya..
    trm ksh sdi jgok akk kt sini...alhamdulilah trm ksh almya..

    ReplyDelete
  10. @kakyon
    wlklsm kak yon..alhamdulilah trm ksh kak idea isi masa lapang kak..

    ReplyDelete
  11. @Mama Gee
    rmh akk biasa2 je..gee..alhamdulilah...trm ksh

    ReplyDelete
  12. cantiknya...benda lama kalau di make over pun cantik kan.. :)

    ReplyDelete
  13. @Normaliza
    alhamdulilah salah satu cara yang menjimatkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

Assalamualaikum wbt... Syukur atas segala kurniaan Allah swt... Sekadar perkongsian cacatan percutian jika ada yang baik dari cacatan ini ambillah ibrah kebaikannya...jika yang buruk jadikan sebagai sempadan..
Mohon ampun dan maaf di atas sebarang kekhilafan yang datang dari kelemahan diri saya sendiri... Cuti sekolah baharu sahaja lepas...sebenarnya kami sekeluarga jarang dapat bercuti di waktu cuti persekolahan...cek abg selalu waktu cuti sekolah waktu itu juga di arah bertugas di luar daerah...
Alhamdulillah kali ini rezeki dapat bercuti di musim cuti sekolah.. Di sebab kan cuti cek abang yang asyik bertunda.. Tiba-tiba permohonan cuti cek abang di luluskan...  kami tidak tahu kemana hala tuju percutian kami kali ini.
cek abang akak kata tidak mengapa kita jalan sahaja lah...kemana2.. kami sekeluarga mengambil keputusan ke rumah anak yang sulung di Setia Alam...
kami tidur di rumah anak semalam...kebetulan menantu akak tunjuk gambarnya semasa berjalan2 ke Bukit Tinggi,Pahang....
a…

Mohon ampun dan maaf...

Kepada semua....
Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun di maaf jika ada khilaf dan dosa saya terhadap semua....


mohon maaf jika ada tulisan-tulisan saya di blog ini ada menyinggung perasaan rakan2 blogger samaada yang lama ataupun yang baru...
Insyaallah Jumaat ini saya dan keluarga (bonda,anak sulung dan anak bongsu) akan berangkat ke tanah suci....doa kan perjalanan ibadah kami di permudahkan Allah hendaknya...


Rabbi yassir wala tu a'assir..


ya allah kami ingin dan akn menunaikan umrah
namun kami banyak dosa ya Allah..
dosa besar..dosa kecil, dosa yg kami ketahui
dan dosa yg tdk kami ketahui..
ya allah kau ampunilah kami
sesungguhnya kami manusia yg kerdil
lagi hina yg allah..

Ya allah bantulah kami..
Ajarilah kami..
Aku ingin pergi ke rumahmu semata-mata keranamu
Ya Allah..semata2 keranamu ya allah..

Ya Allah, aku mencari hati yang indah
Untuk ku serahkan kepada Mu
Tapi apakan daya
Hati yang ada…
Hati yang ini, masih tercela

Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu
Ilmu ku terbatas…

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Assalamualaikum....

N3 kali ini adalah cacatan yang terakhir mengenai perjalanan kami menjadi tetamu Allah... 6hb april. (mlm)1012 sehingga 10 april (zohor) kami berada di madina al munawarah.. Mulai 10 april (mlm) .2012 sehingga 19 hb april.(selepas zohor) 2012.. kami berada di tanah suci mekkah al mukaramah..
...ibadah umrah di selang seli dengan ziarah..bermiqat di jaranah.,tanaim... Lawatan ke muzium, ladang unta,jabal rahmah, gua hira dan sebagainya...
alhamdulilah jemaah lelaki dapat bersolat jumaat di masjidil haram...sampai juga saat dan ketika terpaksa meninggalkan bumi mekah yang di cintai... kesayuan menyelubungi hati...di tambah 2,3 hari sebelum balik emak di serang asthma...alhamdulilah sehari sebelum pulang emak bertambah sihat dengan izin Allah yang mengkabulkan doa dari rakan-rakan jemaah yang lain...
Saat kaki melangkah untuk tawaf wida...saat melontarkan pandangan terakhir pada kaabah...saat membaca doa selepas tawaf wida...air mata berlinangan tanpa di sedari...
&quo…