Masih kah kau ingat.....

Assalmualaikum....

alhamdulilah..bertemu lagi di sini buat sekian kalinya ....

Masih ingat tak lagi dahulu saya ada n3 tentang kaki mesin lama...akhirnya kaki mesin telah pun saya siap make over pada bulan lepas tak buat apa pun...

cuma spray putih dan di atas nya saya letak cermin tebal berwarna gelap...cermin tebal ini adalah cermin meja sisi yang ada pada zaman saya kecil-kecil dulu cerminnya memang boleh angkat dan letak...

dan saya jadikan kaki mesin jahit ini sebagai meja laptop saya yg di letakkan di ruang tamu.. berhampiran dengan ruang menonton...jadi sambil2 online boleh le jeling-jeling rancangan tv,atau pantau si kecil aleya yg memang suka bermain di ruang menonton dan membuat kerja sekolah juga di situ..


INI SETELAH SIAP DI MAKE OVER DAN DI BUAT MEJA LAPTOP..
IKUTI GAMBAR DI BAWAH PROSES MAKE OVER YG PALING SENANG DI DUNIA..HE..HE..



INI WAJAH ASAL KAKI MESIN JAHIT SEBELUM DI MAKE OVER...



LANGKAH KEDUA..SELEPAS DI SPRAY..PERMUKAAN ATAS KAKI MESIN JAHIT YANG KOSONG DI LETAKKAN CERMIN TEBAL PUSAKA..(MILIK ARUAH ABAH)..


PANDANGAN DARI SISI KIRI KAKI MESIN TELAH DI ALAS DENGAN RUNNER DAN DAH SIAP BOLEH LETAK LAPTOP DAN PERHIASAN SAMPINGAN....
SELESAI..

Comments

  1. kalau dah kreatif, buat apa pun jd cantik...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum Ina...

    cantik ler meja kaki mesin tuuu...

    kat kampong kak chaq ada sebiji mesin jahit tu , he he he kalu dpt angkat bawa balik sini kan best , tapi syarat jgn di cat dulu , takut dah nampak cantik dah tak diizinkan angkut pula...

    ReplyDelete
  3. kreatifnyer akk...mmg sangat cantik...salam rindu buat akak n family...lama x jenguk..internet problem kak...takecare...:-)

    ReplyDelete
  4. As salam kak... lama tak jenguk blog akak.. cantiknyer n blog pun dah kreatif... tahniah kak...

    ReplyDelete
  5. salam lina,
    bnyk idea lina..semuanya jadi cantik dgn sedikit sentuhan..

    ReplyDelete
  6. @Muhammad Burn
    trm ksh burn..tak le kreatif sgt dik main tibai je ni..he..he..

    ReplyDelete
  7. @Ummi Humaira
    wlklsm kak chaq lama menyepi..
    kak chaq kaki mesin tu kalau nk bwk balik blh buka skrunya..muat ltk dlm kereta..
    kak chaq bila dah ctk semua berebut hendak..

    ReplyDelete
  8. @ummi_khalish
    trm ksh dil..akk bt main hentam2 je dik...
    oooh skrng dh ok ke internit nya dil apa khabar di sana..akk sht alhamdulilah

    ReplyDelete
  9. @Almya
    wlklsm almya..
    trm ksh sdi jgok akk kt sini...alhamdulilah trm ksh almya..

    ReplyDelete
  10. @kakyon
    wlklsm kak yon..alhamdulilah trm ksh kak idea isi masa lapang kak..

    ReplyDelete
  11. @Mama Gee
    rmh akk biasa2 je..gee..alhamdulilah...trm ksh

    ReplyDelete
  12. cantiknya...benda lama kalau di make over pun cantik kan.. :)

    ReplyDelete
  13. @Normaliza
    alhamdulilah salah satu cara yang menjimatkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir