HAMPIR SAMA TAPI TAK SERUPA.......

Kalau di lihat dari artikal dari majalah...semua adalah dari SSF saya susah kalau ke SSF sebab utama di manjung ni manalah ada SSF...rasanya kalau ada pun saya cuma sanggup lihat dari luar cermin sahaja kerana tak mampu hendak bershopping di dalamnya..rasa seperti tak layak sahaja untuk orang seperti saya...selalu tgk iklan SSF di majalah sahaja dan pernah sekali masuk jeling2 pastu keluar dah lama dah kalau tak silap saya beberapa tahun yg lalu SSF di jalan TAR..
Tetapi...tak sangka pula lepas lihat anjung seri ini saya terjumpa semua yg menyerupai apa yg ada di SSF tapi di kedai borong peralatan rumah disini....apa lagi.....faham2 je lah beli lah....
kalau di lihat dari quality sudah pasti quality dari SSF adalah lebih baik kalau hendak di bandingkan dgn yg saya beli di kedai borong sahaja..tetapi bagi saya dapat yg bergini pun sudah memadai....

Roti,bun dan donut ini berbaloi juga lah membelinya kerana saiznya besar juga..kualiti pun ok sebab lembut je kalau di lihat dan di pengag pun macam betul sampai aleya pun nak makan...
Balang ini saiznya dan bentuknya sama seperti yg ada di ssf seperti dalam gambar di majalah anjung seri di atas..


Yang last sekali ini satu balang yang saiz sederhana besar..

Comments

  1. salam kak azlina

    first time comment kat sini.. slalu gak saya dtg blog kakak.. but didn't write any comment.. hehehehe.. terima kasih jugak pada kakak yg selalu dtg tgk blog saya yg merapu tu.. hehehe

    btw.. saya baru je pegi SSF last week.. mmg besh barang2 dia.. dan harga dia pun bleh tahan mahal.. pasal yg roti bun yg kat SSF tu.. hehehe.. mmg cantek.. lembut ya amat.. but harga satu set bun2.. more than rm20.. hehehe..

    kak beruntung jumpa yg murah ni.. tak pe asal bleh hias.. kan kak.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Ina...
    Cute je roti bun tu..Deeja de gak beli,cuma donut je...mmg anak tringin nk mkn.
    Akak,beli kat area Manjung gak ke...pe nama kedai tu,leh bagitau deeja..

    ReplyDelete
  3. Kak Ina,

    Baguih la entry nih...saya dah dpt idea nak letak anak2 buah punye candies. heheh

    ReplyDelete
  4. Bagus la Ina, pandai buat budget..mmg sama ngan SSF punya kan...kata orang bijak berbelanja...

    ReplyDelete
  5. to fitty...
    pertamanya trmksh sudi tglkan first cmmt kat akk ni ..kena sambut dgn bunga pahar ni..he.he..siapa kata blog fitty merapu..sweet lagi adalah akk suka tgk koleksi2 fitty...
    sebenarnya akk dah lama teringin bun mcm nink bli kt online mhl juga kt ssf mmg x sgp le pi beli bknnya dkt hrganya pun x mampu..tu lah x sgka jumapa hrg pun berpatutan akk pun beli le..kira lps le kempunan..he..he..

    to deeja...
    deeja beli donut tu bpr hrganya mhal ke...yea deeja akk beli kt manjung juga kedainya dkt je dgn rmh akk jln kaki pun sampai..dejja nak tau yea..kedainya tapi ada pengerasnya bila deeja pi kedai ni nak beli kena sgh rmh akk sama...
    boleh...

    to al-qalamun...
    blh juga nk letak candies anak2 tapi bks ni tggi skt nipis plk tu tkt dema berebut2 nk candies pecah plk..he..he..

    to hasnah...
    tu la hasnah elok baru lps tgk kat majalah..jln2 dkt kedai berhampiran rmh nmpk bun tu apa lagi beli le tkt kempunan..lg pun dah lama mengidam nak beli online rasa mcm mhl juga..ni dh ada dpn mata..x tggu dah...

    ReplyDelete
  6. salam..azlina,saya kat manjung gak.. leh tak bagi tau beli kat mn...apa pun pengerasnya sanggup ditunaikan (nak punyer pasai)

    ReplyDelete
  7. alaa kak az cantik jg walaupun x sama cam ssf

    ReplyDelete
  8. to noorsham...
    jangan risau dik akk akn bgtau kat mana tmptnya pd deeja pun akk dah bgtau tapi rasanya yg deeja beli lg mrh kut dkt dgn tmpat dia..tak ada pengeras2nya saja main2 je.akk bgtau kat blog noor sham yea blh tls pjg lebar...

    to lina...
    yea la lina.janji ctk akk ni bkn jns cerewet sgt buat kerja pun nk cpt siap dan janji jadi tak lah sampai nak proper2..he..he..tu org pgl org mls kut..he..he..

    ReplyDelete
  9. la....kedai tu ka..ada le pi sekali tp tak perasan lak bun dan roti tu..takpa akan ku terjah kedai tu lagi sekali..Kak,mah noor kat venice intan 3..mah je besar kak tp dalam simple je..al maklum ada anak kecil..tak leh nak berhias sangat..mah kak cantik..tu le ingat nak minta nasihat camna nak bagi mah lawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sham akk pun x pandai sgt hendak mendeco2 ni nak2 plk sekarang ni pun bila umur dh meningkat dh mula mls dah..kemaskan apa yg ada je ni...

      Delete
  10. cantikkkk, comellll,,,,bijak....bijak berjimat

    ReplyDelete
  11. salam kak...boleh tak kalau saya nak kirim balang2 ni.....berapa ye hrge nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlklsm wawa...cuba tgk tarikh n3 ni pada bln 12 2009 sekarang ni blng ni pun dh hbs agaknya..nanti akk pergi tgk dulu yea jika berkesempatan tapi tu la nak contact wawa mcm mana lagipun kalau pos ssh sikit balang ni nipis dan senang pecah..

      Delete
  12. hehe..tau kak...n3 2009...tapi memang carik sgt balang2 ni.....akak boleh email pada wawa_mk7@live.com..... saya sanggup tanggung kos pos kalau terpaksa pakai kotak ke etc kak.....harap akak dtp bantu...

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir