Posts

Showing posts from November, 2009

SANGKAR BURUNGKU.....

Image
Saya ubah kedudukannya dgn mengangtungnya di pintu gerbang yang berada di tengah2 antara ruang tamu dan dapur.. teratak saya.

Inilah hasilnya setelah di make-overkan...bertukar tempat dan kedudukan...
kalau tak silap saya saya membelinya di Air Hitam Johor....semasa gambar ini di ambil replika burungnya masih ada tetapi sekarang saya sudah simpan dan buat mainan aleya...ats nasihat ck abg kerana tkt malaikat tak masuk rmh...sebab ada patung yg di jadiakn hiasan......
Sangkar burung ni sudah lama saya beli kira-kira 2 tahun yang lalu..

JOM MAKAN MEE TELUR

Image
Jom makan mee...........
jangan teperdaya tak boleh di makan hanya boleh di pandang sahaja....ramai yang sudah menjadi mangsanya.....he..he...
maaf le hari ini tak ada mood nak tulis panjang2..internet pun sekejap ok sekejap tidak.......

p/s: replika sahaja mee tipu ada..bubur nasi udang tipu pun ada nmpak mcm realkan..tapi dpt beli semangkuk sahaja kerana harganya tidak mengizinkan....sampai saya tanya pada salegirl tu cuba check btl2 boss terslh tulis harga kut..he..he....

HAMPIR SAMA TAPI TAK SERUPA.......

Image
Kalau di lihat dari artikal dari majalah...semua adalah dari SSF saya susah kalau ke SSF sebab utama di manjung ni manalah ada SSF...rasanya kalau ada pun saya cuma sanggup lihat dari luar cermin sahaja kerana tak mampu hendak bershopping di dalamnya..rasa seperti tak layak sahaja untuk orang seperti saya...selalu tgk iklan SSF di majalah sahaja dan pernah sekali masuk jeling2 pastu keluar dah lama dah kalau tak silap saya beberapa tahun yg lalu SSF di jalan TAR..
Tetapi...tak sangka pula lepas lihat anjung seri ini saya terjumpa semua yg menyerupai apa yg ada di SSF tapi di kedai borong peralatan rumah disini....apa lagi.....faham2 je lah beli lah....
kalau di lihat dari quality sudah pasti quality dari SSF adalah lebih baik kalau hendak di bandingkan dgn yg saya beli di kedai borong sahaja..tetapi bagi saya dapat yg bergini pun sudah memadai....

Roti,bun dan donut ini berbaloi juga lah membelinya kerana saiznya besar juga..kualiti pun ok sebab lembut je kalau di lihat dan di pengag pu…

KENDI BUKAN SI KENDIL..

Image
Ada yg panggil kendi ada yg panggil mangkuk basuh tangan...dan macam2 lagi tetapi fungsinya tetap sama kan saya beli bekas kendi ini di shopping mall biasa je bukan di kedai2 deko..tapi yg merisau kan saya ialah penutup teko tu bila kita membasuh tangan tentu kita memegang kendi tu dgn sebelah tangan sahaja dan pasti takut penutupnya terjatuhkan..akhirnya saya dapat idea untuk lekatkan penutupnya dengan double tape...
tidak pun payah2 sangat kekadang saya guna teko tu buat air teh je lah..he..he..

MENCARI IDEA MAKE - OVER

Image
Hujung minggu ni tak kemana sudah 2 minggu duduk di rumah saja ..sebab ck abg sibuk mnegemas pejabat bos yg hendak berpindah..dalam sibuk mengemas banyak pula barang2 lama yg bos tak perlukan lagi..katanya kalau hendak ambillah.... dia sudah tidak mahu meyimpannya lagi...mualanya ck abang dapt mountain bike,pastu skuter,dapat pc yg masih boleh digunakan dan kemudiannya rak cermin yg cerminnya dah pecah serta kapal layar kayu ni...saya paling teperanjat tengok kapal layar ni lah besar bangat le..saya tanya ck abg nak buat apa pulak dgn yg ni nak tahu apa ck abg saya jawab kita spray puith le apa lagi pastu kita deko..deko le apa patut...wah ck abg saya pun dah jadi geng deko ni....apa pendapat semua nak cat ke nak biarkan je macam tu...



Rak cermin ini yg cerminnya dah pecah ck abg kata ambil bawa balik nanti boleh deko..deko...

petang tadi dalam pukul 4.oo petang saya terima kunjungan adik farizan dari jauh bersama dgn mak saudara mak ciknya dan anak mereka...dari jauh tu bangi selangor…