Jambatan Ilmu (bhgn 2 )

Besambung dari cerita Pagi tadi...kami berada di pesta buku...sehingga jam 8.30 malam kemudian bertolak ke rumah adik di Batu caves sampai rumah adik....rehat sekejap...adik ajak keluar makan....

Adik siap pelawa pesanlah apa nak hendak makan...cek abang kata hendak order air yang paling murah adik kata tak pa abang order yang paling mahal sekali pun tak yang cik belanja ada rezeki lebih sikit ni alhamdulilah...terima kasih adik dan isteri...

Di pesta buku aleya yang shopping sakan sampai dua tiga beg plastik...sampai rm 100 ++ aleya ni kalau shopping buku mengalahkan shopping mainan atau baju...sama seperti saya juga suka membaca...
aiman memang kurang minat sikit membaca....baca buku sebab kena baca sahaja tetapi dia sangat berminat perkara-perkara mengenai sains...

membaca itu jambatan ilmu...jadi kami tak sampai hati menolak permintaan aleya untuk membeli buku....lagi pun bukan selalu ini pertama kali ke PESTA BUKU ANTARABANGSA...itu pun tak sempat ke gerai upin dan ipin agaknya lagi banyak le dia memborong...

Buku ensiklopidia sains pelajar satu-satunya buka yang aiman beli untuknya.....di sebelah adalah CD yang di beli di ustaz kazim dan siti nurbayah...

Antara buku kegemaran saya....yang sempat di beli buku BEDUK DI KETUK karya ustaz pahrol juoi adalah antara penulis kegemaran saya selain dari tulisan ustaz hasrizal...
Buku beduk di ketuk ini baru sahaja di launcing pada hari kunjungan saya di ke pesta buku....
buku haji dan umrah juga saya beli sebagai penambah ilmu pengatahuan dan persiapan dan keinginan untuk menunaikan umrah/haji semuga di jemput allah untuk menjadi tetamunya suatu hari nanti.....
buku kiyai AA juga .....(mencari ketenangan Jiwa)...
Di dalam plastik ini oleh2 dari ucu ainhany....terima kasih ucu..ainhany

Comments

  1. Aslkm

    Seronoknya memborong.....
    Insyallah ada rezeki kita jumpa.
    Hehe ain dah warning ke gambar dia x boleh publish!Mcmmana nak kenal ya?

    ReplyDelete
  2. salam kak ina,

    Alhamdulillah...bertuah anakanda aleeya..permata bungsu yang paling banyak m'borong...(jika lama lagi ucu dok situ, bolehla tolong bawa beg pulak.,,-sorylaa ucu sibuk urusan duniala)

    InsyaALLAH sama kita tambah ilmu dgn mmbaca..pas baca kita kongsi2kan...Berbahagialah anak2 atas sokongan diberi dgn mmbudayakan mmbaca dlm family..

    Terima kasih atas pertemuan semalam...Subahnallah..sukarnya melepaskan kemanisannya ..Kerana ALLAH ukhuwah kita jua.AMIN

    ReplyDelete
  3. @mama ju,
    wlklsm mama...
    kalahkan borong baju raya ni..mudah2an ada rezeki kita berjumpa pula....
    he..he.. ucu ain low profil kena sembunyi wajah dulu...amanah...dari ucu..

    ReplyDelete
  4. @ainhany
    wlklsm ucu...
    kalau ucu lama lagi ucu mesti pengsan tgk kerenah leya...maklumlah puteri bongsu kerenahnya pun blh thn juga...ni nak kena bagi motivasi ni agar ikut cntoh mcm ucu...anak yg solehah..

    yea ucu semuga kita di pertemukan lagi dgn izin allah...

    ReplyDelete
  5. Wah..seronoknya akak memborong..
    bagus Pesta Buku nie..dapat juga memupuk minat membaca di kalangan anak2..Sayang la saya jauh..x dapat nak pergi..

    ReplyDelete
  6. @Ina
    alhamdulilah ina akk dan aleya ni mmg gila buku...kalau berkesempatan pergilah ina last day nanti lagi murah2 harga buku di tawarkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

Bercuti di Bukit Tinggi

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir