Kena Ada "Trade Mark " Baru Ingat..

Assalamualaikum.....

Sejak berblogger ramai juga rakan blogger yang hanya di kenali di alam maya berjumpa di alam reality syukur alhamdulilah menambah eratkan silaturrahim....

Kekadang saya berkunjung ke rumah rakan blogger dan kekadang rakan-rakan pula mengunjungi saya....
Tetapi bila saya bersembang dengan cek abang samaada hendak pergi kerumah rakan blogger atau ada rakan blogger hendak datang bertamu ke rumah cek abang selalu keliru...bila saya sebut nama sahaja mesti dia tanya semula  yang mana satu...seperti contoh abang minah nak datang rumah kita...dia akan jawab minah yang mana saya kena menerangkan secara detail satu persatu....tapi sekarang dah ada trade mark untuk rakan-rakan blogger yealah rakan-rakan blogger pun ramai yang sukses sekarang di bidang lapangan yang di ceburi....taniah buat semua rakan-rakan.Terima kasih juga masih sudi bersilaturrahim dengan saya yang seadanya ini.

antaranya ida cottage (my sifu dlm bisnes online ni)..ruhaiza ,ayu cottage, julia,kak diah, kak rozie, dan lain-lain lagi.....
Jadi bila ida nak datang rumah saya kena beritahu cek abang trade mark untuk ida yea lah IDA TV3 sebab ida banyak keluar di rancangan TV 3,walaupun ida selalu juga sering keluar di TV tempatan dan pelbagai majalah..  tetapi cek abang lebih cepat ingat bila saya kata ida TV3 (sory yea ida kena beri gelaran ni)..

.kalau sebut ayu kena beritahu AYU APARTMENT/IMPIANA.. kerana dekorasi rmh ayu mula2 kenal sering keluar majalah tersebut walaupun sekarang ini ayu juga sering keluar di TV tempatan  dan pelbagai majalah..
kalau kak ummu humairah pula saya kena kata KAK UMMI TM sebab suami kak ummi kerja dengan TM..
dan ruhaiza pula yang saya panggil ayu sahaja saya kena beritahu cek abang AYU "APA KATA WANITA" tahu le cek abang siapa....
kalau ain pula kena beritahu cek abang AIN RTM...baru dia ingat siapa...kak aton pula KAK ATON TG.KARANG..
kak asmah pula KAK ASMAH TELUK INTAN...dan jika ada rakan lain yang namanya saya terlupa untuk tersenarai saya mohon kemaafan.

MOHON MAAF KEPADA SEMUA KERANA TERPAKSA BAGI TRADE MARK KERANA KALAU TAK SAMPAI SUDAH DUK PENAT BERCERITA NANTI CEK ABANG TANYA BALIK SIAPA.?

Dan pada hari sabtu  yang lalu ralatnya saya beertemu dengan ruhaiza (AYU APA KATA WANITA) tetapi bertemu di tepi jalan sahaja saya ajak ayu singgah makan-makan di MCD tapi aku kata dia baru lepas makan hendak balik ke hotel...kebetulan kami juga selepas berjumpa ayu hendak bertolak balik ke kuala selangor kerana menziarahi emak yang tidak berapa sihat..
Ayu sampai di segari pada Jumaat petang masa itu cek abang saya belum balik dari out-station saya pula pergi tolong memasak di kenduri rumah kawan...Jumaat tengah malamnya cek abang samapai dan x lama seleapas itu anak sulung pun bali bawa kawan...
segan hendak ajak ayu ke rumah kerana di ruang tamu kawan- kawan anak yang bujang-bujang duk baring bersantai-santai...maafkan akak yea ayu...tu yang buat dating dekat MCD tapi ayu pula hendak segera balik ke hotel..

DALAM CUACA YANG PANAS TERIK AJAK AYU SINGGAH MINUM-MINUM KT MCD AYU TAK MAHU...SEMBANG TEPI JALAN SAHAJA...MAAF KAN AKK AYU TAK SEMPAT HENDAK AJAK KE RUMAH..

PANAS SAYA PULA MEMANG MATA TAK TAHAN SILAU SAMPAI TAK BOLEH NAK BUKA MATA..DIBUATNYA..

Comments

  1. Salam... kreatif betul akk bg trade mark... mmg betul klu x buat cmtu bkn abg je keliru, akk pun bole keliru sma...

    ReplyDelete
  2. hahaha kelakonya.. soma dah ade trademark memasing, tak taulah kalo jumpa kakmOn Az kena buat trademark apa yah :D

    salam ceria Az xoxo

    ReplyDelete
  3. salam kak ina,

    berbaloi2 Mr.Abg nak ingat kawan2 kak ina noo..ada trade pulak tu hihii..ucu choop laa trade mark tu -i like:)) tq sis.

    Apsal anak sedara ucu tu kena dokong jer..malu kat untie yg mgg Ayu tu kan..
    Ini bukan kes dera anak noo...

    Bestnya kak ina, akhir2 nie ucu tenguk ade jer sesi kunjung mngunjung...murah rezeki. Amin
    Bila ucu nak bercuti pulak nie..??hihi

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum Ina...

    he he he kak chaq pun dpt gelaran baru jugak ker ...
    semoga ukhuwah sesama rakan blogger berkekalan hendaknya.

    ReplyDelete
  5. kadangkala perlu trademark nie bagi nama yang sama. senang nak ingat.
    nak ajak join HB.Klik sini
    http://heartbeat.my/?rid=6189

    ReplyDelete
  6. semuga kesihatan ibu kamu bertambah baik..tulah orang sekarang, bukan datang nak bagi dorongan tapi paksa pulak suruh beli barang camtu. bukan murah pulak tu mahal sungguh.

    memang kena ada trademark blogger ni, kalau idak payah nak ingat.

    ReplyDelete
  7. Salam K.ina..dah ada trade mark baru mudah nak kenal..hihi

    ReplyDelete
  8. @Yan
    yan kalau org suka syukur harap2 mcm tu lah

    ReplyDelete
  9. @jai
    tak le kreatif mana sebab kalau sebut nama je kawan2 dan jiran terdekat juga mempunyai nama yg sama..

    ReplyDelete
  10. @Nina Suria
    salam ceria kak mon...

    he..he.. kalau kak mon ina bagi trade mark kak mon di pinggiran damai brunei blh ke kak..
    agaknya bila kita pula ada rezeki utk berjumpa

    ReplyDelete
  11. @ainhany
    wlklsm ucu...

    alhamdulilah kalau like paling risau kalau tak suka..

    anak saudara ucu ni asainya duduk dlm keta bila nk bergambar sbk le dia nk menyelit..ni dia dera mak dia srh dukung dh besar2 ni..

    ReplyDelete
  12. @Ummi Humaira
    wlklsm kak chaq pun dpt juga bila ina kata kak chaq dia kata kak chaq mana yealah nama kak chaq tu dia pelik sikit maklum lah org johor lainlah kita org utara dh biasa sgt kena lah bila sembang dgn dia tukar trade mark kak ummi TM

    ReplyDelete
  13. @dilazfamily
    yealah sekarang ni banyak sgt nama gelaran sama kalau ada 2,3 org ani jadi kena le ada perbezaan antara satu sama lain agar mudah nk igtkan..

    ReplyDelete
  14. @kak ina kl
    trm ksh kak ina alhamdulilah dh beransur sht..sebagai insan kita harus fikirkan tentang org lain juga kan jgn fikirkan keuntungan diri sendiri shaja...

    btl tu macam akk trade mark ina selalu panggil kak ina kl nuffnag..blh ke kak..

    ReplyDelete
  15. bilalah kita dapat berjumpa pulak..kan

    ReplyDelete
  16. @ibuintan
    yealah kak nah kenal dah lama kan rak dh sampai rmh akk tuan buatnya je blm sampai..
    insyaallah ada rezeki kita berjumpa juga suatu hr nanti ..mudah2an

    ReplyDelete
  17. sy pon begitu jg bila nak mengingatkan suami kwn atau saudara mara..

    ReplyDelete
  18. @Hamizah
    yealah mizah kerana org lelaki jrg nk igt perkara2 mcm ni...remeh bagi mereka jadi kena cipta sesuatu yg membuatkan dia org cpt nak ingat...

    ReplyDelete

Post a Comment

salam semua terima kasih sudi tinggalkan komen di sini semuga menambahkan lagi kemesraan ikatan ukhwah..

Popular posts from this blog

cacatan (episod akhir ) Umrah dan ziarah..

Jumaat Terakhir

Kenduri Tahlil,doa selamat dan kesyukuran..