Posts

Showing posts from May, 2011

Berbaju kurung Bunga Kecil

Image
Assalamualaikum..... Alhamdulilah Bern3 dari lappy cek abang setelah laptop saya di serang virus...sedang di baikpulih oleh si bujang sulungku....
Sebenarnya bila lappy sakit macam dah tak ada idea hendak bern3...
Hari ini saya hendak kongsikan bersama minat saya yang satu ini....
Tak tahu kenapa saya suka sangat beli kain untuk buat baju kurung jenis yang coraknya bunga kecil-kecil selalunya corak bunga kecil-kecil ni remaja,anak dara pakai cantik le....tapi ni dah mak dara...pun masih minat lagi baju kurung corak bunga kecil nak buat macam mana kan dah minat...
Rasanya banyak juga koleksi baju kurung bunga kecil saya...untuk tidak menampakkan macam baju anak dara sangat saya jahitkan manik yang simple...dan letakkan bunga sulam tampal serta jahit manik di bahagian hadapan baju...tak le nampak untuk anak dara sangat kan...yealah mak dara dan nenek dara kena lah bling..bling sikit tapi tak mau over le...kesian nanti silau pulak orang tengok kan..

Sulaman tampal dan jahit manik di bah…

Pengajar atau Pendidik...

Image
Alhamdulilah 2,3 hari cuaca mendung dan sesekali hujan....
Esok 16 mei adalah hari guru.....SELAMAT H ARI GURU untuk semua guru-guru yang telah mendidik anak bangsa....memberi ilmu dan membimbing anak didik tampa lelah dan jemu...
jasa guru di bawa selagi nyawa di kandung badan....jasa guru terlalu besar ganjaran yang Allah janjikan jika di beri ilmu dengan penuh keikhlasan dan kerana tugas sebagai guru adalah semulia-mulia perkerjaan...

Alhamdulilah...saya banyak masa lapang sekarang semuga saya dapat mengisikannya dengan perkara-perkara yang mendatangkan menafaat ....dapat juga saya memenuhi minat saya dalam membaca...
kebetulan saya sekarang sedang membaca buku APABILA BEDUK DI KETUK oleh Ustaz pahrol Mohd Juoi..(yang di beli di pesta buku antarabangsa di PWTC)
.kebetulan juga kena dengan hari guru tajuk pertama buku ini (beduk 1)...RAMAI PENGAJAR SEDIKIT PENDIDIK...
saya  kongsikan pembacaan saya di sini saya petik serba sedikit...penulisanb ustaz pahrol di bawah tajuk ini...
anta…

Blog akan di padam...

Semalam seharian tak boleh sign in blog rasanya semua blogger macam tu...apa kah benar seperti yang di katakan ...sebelum ini ada terbaca di blog rakan ozzy tentang blog yang mndaftar guna yahoo mail bukan gmail akan ditutup oleh pihak google..mulai pertengahan jun nanti.
entah blog saya memang sign in guna yahoo..selepas baca n3 tersebut saya telah guna gmail...kalau benar seperti di katakan tentu sayang kan blog yang kita buat selama ini padam bergitu sahaja ....ok seperti yang saya janjikan pada rakan-rakan saya copy paste apa yang ada di n3 ozzy yea..

Hari ini dah boleh sign in tapi semua komen kawan2 di N3 terakhir sebelum tak boleh sign in dah hilang...
DI BAWAH INI ARTIKAL YANG SAYA COPY PASTE DARI BLOG OZZY...

Baca selanjutnya di sini –Google Ingin Memadam Pengguna Blogger Yang Tidak Menggunakan Akaun Google . Terimakasih Amanz untuk maklumat ini.
Bagaimana nak tukar email login ke blog? Saya pernah buat tutor Cara Tukar Username Blogspot, Hari ni saya nak menukar akaun pendaft…

Hidup ini suatu Perkongsian...

Image
Alhamdulilah di beri Allah kesempatan dan kesihatan dan kemampuan untuk menulis lagi di N3 di sini....
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas doa semua rakan/adik/kakak di fb dan di blog ini untuk kesembuhan saya....alhamdulilah doa itu senjata orang mukmin...mudah2an berkat keiklasan doa dari semua di beri allah jua kesembuhan buat diri saya...insyaallah.

Sebenarnya kesakitan tonsil saya telah alami sejak dahulu sejak remaja dan semasa mula di suruh buat pembedahan dahulu saya mengamalkan memakan spirulina....dan alhamdulilah dengan izin allah saya tidak di serang tonsil lagi namun sekarang ini saya sudah berhenti memakannya sejak 3 bulan lepas dan tonsil menyerang kembali dengan lebih aktif saya menceritakan kepada doktor yang merawat dia berkata kalau sesuatu permakanan tambahan itu baik untuk kesihatan kita kenapa kita tidak teruskan sahaja memakannya...

Semalam saya teringat air zam zam yang ada dalam simpanan saya meminumnya sambil berdoa untuk kesemb…